Torsdagar = Cellgrupp...

...Vad är då det?

I Bibeln finns bilden av församlingen som Kristi kropp. (
1 Kor 12:12 och framåt) Den mänskliga kroppen består ju av celler som växer och sen delar sig. Det är därifrån cellgruppstanken kommer. En grupp med troende som samlas till gemenskap, bön och samtal. När gruppen växt till drygt tolv stycken så är det dags att dela sig. På det sättet behålls alltid den lilla gemenskapen. Den är viktig för då hinner alla komma till tals. Alla blir sedda. Osv.

Jag vill bara påpeka att Gudstjänsten när hela församlingen samlas har absolut inte spelat ut sin roll. Precis som de första kristna samlades både i Templet och i hemmen (Apg 2:46) så tror jag att samma modell är gångbar än idag.

När vi har cellgrupp brukar det gå till ungefär så här:

  • Först fikar vi ca en halvtimme.
  • Sen kör vi rundan. Då får var och en prata en liten stund om det som livet innehåller just nu. När någon talar så är de andra helt tysta. På det sättet får man tala utan avbrott. Det kan vara skönt, inte minst för de som inte är så talträngda.
  • Efter det brukar vi läsa ur en bok som heter "Leva med mål och mening" och samtala lite om det vi läst.
  • Avslutningen består av bön för olika bönämnen.

Till cellgruppen är tanken att man även ska kunna ta med sig någon som kanske bara är nyfiken på kristen tro. Där kan man få komma och vara med i samtalet. "Känna in" stämningen.



Från dagens cellgrupp hemma hos mig när Lovisa läser högt ur "Leva med mål och mening"

 
bless

    -jocke-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback