golv på vinden +skrubb

Nu har man ju i princip hela bilden klar var alla dörra och så kommer vara i hallen. Som ni ser så blir det en skrubb som vetter ut mot hallen istället för mot köket, som innan. Sen kommer det ju sitta en skjutdörr mellan köket och hallen. Skjutdörrar har verkligen blivit melodin. Men det är ju smidigt i små hus.

Vinden börjar nu också få ett golv. Och det är ju tjockt med isolering. Så ingen värme kommer försvinna den vägen.

Svar till Linda: Självklart blir det invigningsfest! 6 juni är till för släkten på dan. Och sen på kvällen kommer tonår. Vi är ju ändå lediga då. Till hela släktens besvikelse så finns ju inte doften som är så förknippad med Edit kvar. Men jag hoppas att det går bra ändå. Antar att vedspisen gör att det ändå är mer likt som det var först när huset byggdes.
Sen får du gärna skriva namn på kommentaren. För de som inte ser IP-adressen kan det ju vara kul att veta vem som kommenterar.  :)


mamma och pappa är i Australien

Fick ett mms på kvällen från pappa. Här kan man se att de kommit fram till Malin och Matthew. Antar att de är på flygplatsen och packar in väskorna i bilen. Hoppas resan gått bra. Samuel hade pratat med dem på kvällen. Glömde fråga vad de sa.
Så med andra ord är det lite ensamt på jobbet nu. Men denna vecka så har jag några praoelever. Det är ju roligt.

mamma och pappa

Tröjtryck och Hemlig Gäst

På onsdax gjorde vi egna tröjor. De blev ju hur bra som helst. De är ju väldigt kreativa barnen. Endel tonåringar blev lite avundsjuka. Vi gjorde det på onsdax för något år sen. Men innan dess har vi tydligen inte gjort det sedan jag gick på torsdax.  Det är ju en stund sen. Vi kanske borde göra det på tonår någongång.




Tonårs hemliga gäst var en kille som heter David. Han var med i en församling. Men vid runt sexton års ålder lämnade han tron. Tyckte att han levde på sin mammas tro och kände sig därför som en hycklare. Ganska snart hamnade han i ett drog missbruk. Vid 19 års ålder tog han sig ur och vände tillbaks till Jesus. Nu hade han en egen tro.
Efter att varit arbetslös i ca sex år flyttade han nyligen till Gnosjö och fick jobb direkt. Men syftet med flytten är att han ägnar det mesta av sin fritid uppe vid rampen utanför "fabriken". Där hänger han med skatearna och finns till för dem. Jag blir så glad när jag träffar människor som så helhjärtat brinner för någonting.
Hans vittnesbörd gjorde djupt intryck på oss alla som var på tonår. Så lugn, rak och äkta. Det var starkt helt enkelt. Om ni undrar vad jag gör på bilden så beror det på att vittnesbördet var i intervjuform. Vi pratade nog en timme. Men alla tonåringar satt blick stilla och lyssnade hela tiden. Det var så intressant. Mitt i sjöng Lovisa sången "Sjung till Jesus" av Erik Tilling. Riktigt bra.


Murdesign färdig

Så var murarn färdig. Det här blir ju hur bra som helst.

Idag har de sprutat in isolering på vinden också. Det var verkligen läskigt att sticka upp huvet där i eftermiddags. Det blev helt tyst. Allt ljud liksom bara dog. Nere ekar ju allt och vinden tvärtyst. Det var skum känsla. Lita skön faktiskt.

Brainstorma lite galna idéer om inredning. Jag vill inte bara köra fast i hur jag haft det innan. Jag vill ju ha en rejäl bokhylla nånstans. Måste ha lite "kontorhylla" med pärmar. Jag vill ha mina serietidningar nere nånstans. Mina Kallepocketar som tar två hela väggar om man ställer dem efter varann. Hur gör jag med allt detta?
För er som vet hur det såg ut innan, där mina klädgarderober stod kommer vi förmodligen bygga en lite större garderob med skjutdörrar. Min idé är att det ska vara speglar i den. Vill gärna slippa springa ut i hallen för att se hur man ser ut. Sen är det ju schysst med en riktig spegel när man spelar luftgitarr. Är detta en bra idé? Håll inte bara med, utan säg vad ni tycker och motivera. Jag kommer ju ha det som jag vill i slutändan. Men jag vill, som sagt, inte bara göra som innan. Det finns ju massa idéer som jag skulle vilja göra om jag bara visste om dem.

Här följer lite bilder. Snyggt, eller hur?


nu är det bara att skjuta spisen på plats

Nu är det inte mycket murande kvar. Det här blir ju hur snyggt som helst. Platsen för kaminen är väl snart färdig också.


Christer och Niklas håller på på vinden. Som ni har sett har de öst en del spån. Och nu har de höjt golvet lite och så ska det i massa isolering. Ingen värme kommer försvinna den vägen. Misstänker att jag kommer värma upp stugan med min egen kroppsvärme.  :)
Som ni ser har de byggt en golvbrunn på vinden också. Det är för att pannan för vattenburen värme och varmvattenberedaren kommer sitta där. Det kommer alltså inte ta någon plats nere.


Det är många som vill titta och se hur det ser ut. Och jag tycker ju att det är roligt att visa. Här är två. En bild på soliga och "nyklippta" Klinten också.


Antar att det inte bara är Lina som är nyfiken på köksinredningen. Därför kommer här lite bilder. Har nyss lärt mig "print screen". Tänk att man kan lära sig hela livet.

En utmaning för en som älskar prylar

Tack för alla inredningstips. Men nu ska jag komma till sanningen. Risken med att ha det för stilrent är att om en tilltänkt fru skulle komma på besök får hon lätt känslan att "här kan jag inte göra någonting, den här killen är ointressant". Men det är klart att jag ska anstränga mig lite. Fast jag älskar ju att ha massa prylar i hyllorna. Inte för att det är snyggt, utan kul. Och som sagt vill jag ju inte att en frukandidat ska vara sysslolös. Ta Lina som exempel, tänk om Johannes redan hade haft det jättesnyggt. Då hade hon ju inte kunnat utöva sitt intresse för inredning. Det hade ju varit tråkigt. Att få en ungkarl att verka gift innan han är det är en utmaning för er alla. För jag har märkt att det bara är feminint som haft åsikter i "stilren" riktning.

Nej, allvarligt fortsätt med idéer. Det här är ju spännande.  :)

Jag hittade en liten överraskning, i helgen på vinden, till spiselkransen (heter det så eller har jag bara fått för mig det) ovanför vedspisen. Det kommer vara en detalj som blir pricken över i:et.

Förresten, någon kanske undrar vad de gjort idag. Det gör jag med... , eller jag bara skojar. De har brutit upp golvet på vinden och öst spån och hittat gamla tidningar. Vinden blir ju helt klart fräschare nu. Sen tycker jag personligen lite synd om min häck som bara är något år. Men den klarar dig nog. :)


Så såg det ut i fredags

Ett par bilder från i fredags. Jag tycker det blir så kul med kåpan. Det gör verkligen att det blir det gamla stuket.


Tacksam...

Jag är så tacksam till Gud att just jag får leva här just nu. Ikväll hade vi en underbar fest bara för de ungdomar som låtit döpa sig och gått med som medlemmar i vår församling. Vi var 20 pers, bara två fattades. Efter förrätt och huvudrätt (fläskfilé med potatisgratäng +massa kex, ost och frukt mm) kom några äldre och Wenche som är med i församlingen och vittnade om hur de kom till tro, upplevde andens dop, plus lite allmänt om hur de hade det som tonårinar. Det visade sig att många frågor angående tron är samma nu med.
Sen åt vi marängsvich (hur stavas det?). Och efter det kom Ingemar och pappa, sjöng ett par sånger, och sen vittnade och undervisade Ingemar. Det var så gediget. Totalt sett var det en toppenkväll. Jag är tacksam att jag får vara med i denna församling jag tillhör.

Nu börjar man ju ana...

När jag kom in idag på eftermiddagen blev jag helt impad. Klart man tänkt lite på hur man tror det kommer bli. Men för mig är det så stor skillnad att se saker komma på plats. Det blir verkligen snyggt.

Hanna! Vad menas med "ungkarlsboende". Har du något mot ungkarlar? :)
Jag kanske borde ta tillfället i akt att tala om att jag är en kille i mina bästa år som gillar långa skogspromenader och mysiga hemmafruar. Finns det någon intresserad? Du får en nyrenoverad stuga på köpet. Rök och spritfri.

Lina! Utveckla den "lantliga stilen".




Tack för tips, fyll på med fler

Tack till Lina för all din kreativitet. De gardiner du var med och valde ut när jag flyttade dit första gången var samma jag tog ner nu när jag flyttade ut. Med andra ord har jag själv lite svårt för det där med inredning. Men jag tycker ju ändå att det är viktigt. Men jag behöver all hjälp jag kan få. :) 

Ingen får känna att man kritiserar något. Mina soffor, t ex, har jag aldrig hävdat att jag tycker är så snygga. Däremot är de rätt sköna. Om man hade haft en extra slant fundera jag på om det skulle gå rum en hörnsoffa?

Så fortsätt "Brainstorma". Ingen idé är för knäpp. (Klyschigt, men sant)

Skönt att makarna häger är så överrens i sladdfrågan :) All Hi Fi är kul och det kommer det ju inte bli mindre av hos mig nu, men sladdarna samlar mycket damm och är ju inte så snygga.



Murdesign är i full gång

Idag har det varit två från Murdesign. Utöver de två snickarna. (Billig dag...) Som ni ser gjuter de kanten till den kåpa som ska vara över spisytorna. De har även murat upp där veden ska ligga. Sen ska ju spisen på där. Det blir ju grymt bra. Nu börjar man ju se hur det kommer bli. Jag längtar mycket nu.

Sen behöver vi lite hjälp med tips till tapeter och lite sånt. Ska jag sätta in de gamla möblerna, eller måste man köpa något nytt. Kom med tips, idéer. De bästa förslagen kommer premieras med en fri fika nångång efter invigningen.


Ett par korta kommentarer

Till Linda!

När jag samtalade med Samuel sa han att han var från Alingsås och Korskyrkan från början. Då sa jag att vi var släkt. Så gick det hela till.  :)

Till Matilda mfl!

Jag har inga bättre bilder på Saras "pojkvän"


Brytpunkt, en kalashelg

Som sagt var det Brytpunkt i Gnosjö i helgen. Om man bortser från att vi kallade det för ökenstorm innan så är det nog sjunde året vi kör det här. Och det blir bara bättre från år till år. Nog för att det var mer folk de första åren. Men det var mest frikyrkokids som kom från hela småland och sov över. Nu är det mer inriktat till Gnosjöungdomar och det är ingen övernattning. Måste säga att det når Gnosjö mycket bättre nu.

Julia och Linnea hade hand om nästa all musik under helgen. De är ju verkligen fullblodsproffs. Riktigt tajta tillsammans. Men det blir väl så när man växt upp tillsammans och sjungt från scen hela livet. :)

Julias Man, Samuel Wilkander, predikade på fredagskvällen och söndagförmiddag. På lördagen var Jacob Ardenfors med. Han hade ett seminarium vid 17.00 och sen predikade han 22.00.

20.00 var det en talkshow. Min bror, Samuel, och två kompisar till honom var husband. De hörde verkligen till de bättre husband jag hört. Mycket intron och korta grejer mellan inslagen. Och allt satt som en smäck. Jag bara njöt och tänkte "Det där är min bror". Stolt var jag, och ÄR!
Hela talkshowen var bra förberedd och programmet satt bra. Inte massa onödig dötid som det lätt blir. Och som man varit med om för mycket. Intervjuvobjekten var helgens predikanter, Samuel och Jacob. Jonas, ungdomsledarn i Missionsförsamlingen, var grym som utfrågare. Det är en konst att göra det bra. Showen avslutades med en frågepanel. Eleverna på Backa och GKC (högstadiet och gymnasiet) hade fått lämna in frågor anonymt under veckan. Panelen bestod av Christer Gerle, missionskyrkan i Åsenhöga, Maribel Schöld, Pingst och betania i Hillerstorp och undertecknad. Jag tyckte det var mycket roligt. Hade varit nervös för det innan. Men jag vet att folk bett för oss. Så under kvällen kändes det mycket bra. Upplevde dock att jag pratade nästan hela tiden. Men det är ju så. Jag ska ju alltid ha svar på allt. Även om jag inte alls har koll egentligen.

Till Linda och John:
Jag förstod att ni känner Samuel Wilkander, även om ni inte träffats mycket de senaste åren. Och sen hörde jag att trummisen varit nere och hälsat på er nyligen. Kommer inte ihåg vad han hette. Ni kanske ser honom på nån bild. Lite kul tyckte jag. Frikyrkosverige är inte så stort.  :)

Summan av helgen är att Gud verkligen rörde vid många ungdormar. Jag var förbönsledare under helgen. Och då får man ju vara med och se så många på nära håll som blir berörda av Gud. Några blev också frälsta. Så stort! Jag är så tacksam till Jesus. Längtar efter att alla ska förstå vem Jesus verkligen är.


Äntligen nya bilder på bygget

Det är väl en vecka sen jag la upp nya bilder på bygget. Så det har nog hänt en hel del. Jag får be om ursäkt för detta, men det har varit lite mycket annat i veckan. Men håll till Godo. Nu har Murdisign börjat med installation av järnspis och Kamin. Det kommer ju bli så grymt bra. Som ni också ser är det långt gånget med gips i sovrummet och finrummet. Nu i dagarna börjar de sätta upp taket. Fatta, det händer ju en del. Jag är helnöjd med dörrarna. Skitsnygga.

Brytpunkt

image296

Nej, jag har inga bilder än. Kanske imorrn.

Vill bara säga det att det var en kalaskväll. Kanske inte riktigt så stark Gudsnärvaro som man önskar. Men det var ändå kanon. Det känns att man varit med några år nu. Det känns liksom bekvämt att synas i det sammanhanget. Jag är ju dessutom ansvarig för förbönen. Riktigt kul. Betyder att jag ska ha lite koll på det som händer i förbönsstunderna. Se till att alla får någon som ber för dem. Det är ju så viktigt när man kommer fram för förbön att man inte missar någon. Och det är så spännande att se på nära håll när Gud gör något i en människas liv.
Idag var det flera som kom fram på frälsningsinbjudan. En tjej, som precis fått förbön efter att hon kommit fram för frälsning, frågade jag om hon hade någon ungdomsledare närvarande. Eftersom hon hade det sa jag att hon kunde gå och tala om för henne att hon blivit frälst. Att se dem krama om varann där i bänkarna är ju så gott. Tänk när vi får se skaror våga ta steget och bekänna sin tro på Jesus. Gud jag längtar!


Så var man vice ordförande i PU i Jönköpings län

Det var ju skönt att det inte var någon som hade åsikter om att välja mig till v. ordf. i PU jkpg. Det är ju inte något märkvärdigt egentligen. När jag insåg att vår vice skulle sluta så började jag ju tänka på vem som skulle ta över den posten. Och utav de som då är kvar i styrelsen har en aviserat att hon slutar om ett år. En är sekreterare. Och en är ordförande. Sen är det bara jag och en till kvar. Och då tänkte jag att risken är ju rätt stor att jag ryker på det hela. Så när frågan kom var det ju bara att tacka ja. Det var liksom redan färdigt hos mig. Det är skönt när man får förfrågningar som man inte behöver fundera över. Det är liksom bara att säga ja. Det är inte så ofta det händer mig. Och den som frågar blir ju också så glad. Och det vill jag ju bara säga. Att sitta i valberedning, det tänker jag aldrig göra. Det är inte min gåva att fråga folk om olika saker. Jag är bättre på att vara den som säger ja.

Svar på dagens fråga...

Kom på att jag nog inte levererat något svar på frågan jag ställde för någon vecka sen. Inget rätt svar har kommit. Men ni  har fått en hint från Lina. Låten var "Palm" från skivan "Radiate". Bandet var inget mindre än Paddington. Skivan kan jag starkt rekomendera för nedladdning från dagen.

Snödroppar

12 mars

Dessa hittade jag utanför mitt hus igår. Visst är de fina. Detta måste väl faktiskt betyda att det är vår.

Svar till Simon...

...Svar på kommentar från Israeldag i Hånger

Antar att du syftar på det jag skrev som jag citerat nedan.

"När Jesus kommer tillbaka står det att han ska sätta sina fötter på oljeberget, befria Jerusalem och regera världen tillsammans med oss i tusen år. När han kommer till oljeberget står det dessutom att alla judar ska förstå vem han är ("se upp till honom de har genomstungit" som det står i Sakarja 12). Och de kommer då bli frälsta. "

Det korta svaret på frågan är att vi absolut ska evangelisera bland judar. "På samma sätt" frågar du. Jag tror ju det är sunt att vara grek för grekerna, slav för slavarna och jude för judarna. Så när vi predikar för judar ska vi göra det med en oerhörd respekt för judar. Kyrkans sätt att behandla judarna genom historien är inte så smickrande. Och därför är det inte så lätt att komma som kristen och berätta om Jesus i Israel. Det är, såvitt jag förstått, inte ens tillåtet att missionera öppet i Israel. Men bortser man från tillvägagångssättet så är jag övertygad om att judar, precis som alla andra, behöver Jesus. Joh 14:6 "Jag är Vägen, Sanningen och Livet INGEN kommer till Fadern utom genom mig."

Men trots det så tror jag att judarna har en speciell roll i historien. Jag tror inte det är en slump att just judarna är de som fått utstå så mycket förföljelser genom historien.

Romarbrevet kapitel 11 är intressant i sammanhanget. I första versen läser vi att Gud inte har förskjutit sitt folk. Nu kan man ju då tänka att det skulle betyda att judarna har samma chans som alla andra att komma till Jesus, men i övrigt så har de inte längre någon särskild roll i frälsningshistorien. Men märk att Paulus använder uttrycket "SITT FOLK". Det är fortfarande Guds egendomsfolk. Och när Paulus fortsätter så använder han liknelsen på olivträdet. Och då kallar han oss hedningar för "vildoliv" och judarna kallas för de "äkta grenarna".

"Rom 11:25-27 25 Bröder, jag vill att ni skall känna till denna hemlighet, för att ni inte skall ha för höga tankar om er själva: förstockelse har kommit över en del av Israel och så skall det förbli, till dess att hedningarna i fullt antal har kommit in. 26 Och det är så hela Israel skall bli frälst, som det står skrivet: Från Sion skall Frälsaren komma ochskaffa bort all ogudaktighet från Jakob.* 27 Och detta skall vara mitt förbund med dem, när jag tar bort deras synder.*"

Texten är mycket intressant. Historien lär oss att "kristendomen" började bland judarna. Men mycket snart så blev det en ickejudisk företeelse. Och Paulus tycks mena att judarna blivit förstockade. Men när hedningarna är i fullt antal så ska Israel bli frälst. Jag vet inte om det betyder att det i praktiken går över en dag. Men jag tror att det är intimt förknippat med Jesu återkomst. Och när Jesus kommer tillbaka så har det judiska folket en central roll.

Men återigen. Det korta svaret på frågan är att vi självklart ska evangelisera bland judar. För även om det är svårt så är jag övertygad om att alla människor, jude som grek, behöver Jesus.

Mitt svar har säkert massa luckor. Fler kommentarer och tolkningar på texterna i Rom 11 och Sak 12 är välkommet.

Är du värdefull?

Varför värderar vi alltid varandra utifrån vad vi gör eller får göra? För någon dag sedan hörde jag om en muslimsk kille som gått ur Rödakorset för han hade hört att muslimer inte var välkomna i organisationen. Först och främst vill jag bara säga att folk från Rödakorset dementerade det hela.

Det jag reagerade på var att killen i inslaget använde ett argument som jag ofta tycker är felplacerat. Han började prata om att folk från andra religioner inte skulle vara lika mycket värda. Och så är det alldeles för ofta tycker jag, att så fort någon har en åsikt om det liv någon väljer leva så tolkar man det som att den inte skulle vara lika mycket värd. Varför?


Mer än en gång har jag fått frågan om varför jag inte tycker två av samma kön ska få ingå äktenskap. Och så kommer alltid följdfrågan direkt. ?Är inte de lika mycket värda?? Och jag måste säga att jag tycker om att få den frågan. Fast först brukar jag fråga om personen verkligen vill ha ett svar. För då behöver jag några minuter på mig. Annars låter jag hellre bli att svara. Oftast går det bra. Och då känns det så skönt att kunna förklara att du kan aldrig göra något som påverkar ditt värde som människa. Du är alltid älskad av Gud och ditt värde som människa är oändligt.

Sen tror jag att Gud som skapat oss faktiskt har koll på hur vi lever våra liv bäst. Och sånt som inte är nyttigt för oss har han visat oss i sitt ord. Och där ligger hos mig en förtröstan på att min pappa Jesus kan, vet och vill mitt bästa.

Men glöm aldrig att ditt värde som människa beror aldrig på vad du presterar. Det skulle ju annars betyda att människor med olika funktionshinder och som därför inte kan göra lika mycket som vi andra skulle vara mindre värda. Det är ju också därför jag omöjligt kan acceptera abort som en väg. Därför att livet som börjat i kvinnans mage är så oändligt värdefullt. Jag vägrar vara med att besluta att det ska vara tillåtet att avsluta något människoliv. Inte abort. Inte dödsstraff. Inte aktiv dödshjälp. Därför att livet är så värdefullt. Och det innan man har hunnit presterat någonting. Eller om man gjort massa dumheter.


DU ÄR VÄRDEFULL!

Fotosession

Emilia har ett brinnande intresse för foto. Och eftersom jag har ett visst intresse för detta också frågade hon mig för ett tag sen om hon skulle få fota mig. Hon framkallar bilderna hon tar själv. Så det är klart man ställer upp. Att liksom skapa en bild tycker jag är fasinerande. Så vi tog bilen ut i skogen och hittade en lada bortanför Hestra. Precis vid Gunnilstorpmasten.  På bilden när jag står i dörröppningen kommer en gammal klasskompis till Malin (jag tror han var det i alla fall. Och jag har för mig han heter Martin) och går förbi. Så det är faktiskt han jag tittar på. Han undrade nog vad i alla sina dar vi gjorde där. Men det var rätt kul. Men det var lite kallt och blåste rätt bra. Så än är det inte vårkänslor.



Birgit och Roul på första Café

Äntligen är Cafékvällarna igång. Det är så skönt att möta alla. Ta en nacho och bara ungås med vänner och Jesus. Helt kanon.


Mycket rör blir det...

Under fredagen var rörmockarn och plockade ihop alla rör i garderoben som är till golvvärmen. Och så kan ni också se några av de fönster som är bytta. Att dörren kan stå still halft öppen är faktiskt en unik syn. För tidigare lutade dörren utåt så den alltid stod helt öppen eller stängd. Det skillde fyra centimeter uppe och nere. 


Fönster, målare och elektriker

Det har ju hunnit hända lite i huset på ett par dagar när man varit i Jönköping. Om Evangelistveckan kan jag bara säga att det varit kanon. Man mår så bra av det. Idag talade Nicklas Piensoho (föreståndare i filadelfiakyrkan i stockholm) om förkunnaren. Och han bekräftade det jag redan misstänkt. Att våndan man har inför en predikan kommer inte försvinna. Utan den ska vara där. För varje predikan är en kamp på liv och död. Så det gäller att vara skärpt. Det var hur som helst mycket bra.

Målarn har målat taket uppe i gjuteriet. En lite ovanlig syn är det allt där ute. Man blev nästan bländad. Det är inte så vanligt med vitt där, om man uttrycker det så.

Elektrikern, Agne Toftgård, har varit där idag också. Mycket kablar blir det. "Man kan aldrig ha för mycket uttag" har Christer sagt. Och jag tog honom på orden. Kanske har jag varit lite snål ändå. På bilderna kan ni i alla fall se kabelrör till högtalarkablar, tv, telefon och el. Men detta kommer ju bli så kanon. Tänka att slippa alla sladdar som legat utmed hela väggarna och under hela soffan i rummet. Dammsugningen kommer bli en fröjd.

Sen kan ni även se köket. Och regeln att fästa bänkskåpen i.

Alla fönster, utom på vinden, har kommit på plats under dagen.


Enormt trött, men lycklig

En sån dag! Minns ni att bröderna i "Pistvakt" alltid avslutade programmet med det? Och jag kan bara stämma in. Inte minst kvällmötet var kanon. Elisabeth Sandlund som är ny chefredaktör för dagen vittnade. (Var jag har varit? På evangelistveckan i Jönköping) När hon själv konfirmerade sig bestämde hon sig för att bli ateist. Men precis som Sven-Olle predikade i lördags på JG så kommer frågan, "vad ska jag göra med Jesus?", alltid komma ifatt. Så när hennes egen dotter konfirmerades så kom frågan ifatt. Och för att göra en inte allt för lång historia kort så gick hon, efter att besökt massa olika svenska kyrkor i stockholm, till S:t Clara kyrkan i Stockholm. Och där gick hon fram och lämnade sitt liv till Jesus. Det var så kanon. Jag bara grät medans hon vittnade. Jag är så blödig när människor berättar hur de kommit till tro.

Tonår var ju med också. Lewi och Bertil körde. De hade med sig nio tjejer. Var är grabbarna? :)  Efteråt åkte vi till Mc Donald´s. Åt lite glass mm. Mycket trevlig gemenskap. Har jag berättat att jag fått förmånen att vara, en av många, ledare för världens bästa tonåringar?

Ps. Malin hade rätt svar på gårdagens fråga angående när farfar startade Ling Metallgjuteri.

Ps. 2 Angående rörmockaren som fanns på en bild från bygget så har Agneta redogjort mycket tydligt, via sms, vem han var. Har inte telefonen här. Men jag får väl dela med mig av den kunskapen senare. Om inte du Agneta väljer att själv skriva in det i kommentaren.

Bilder från Jesus Generation i Smålandsstenar

Om du vill veta så är bilderna i kronologisk ordning fast tvärtom, med några få undantag.

Årsmöte med Vägföreningen

Tänk att man hamnat i en sådan maktposition. Jag är alltså orförande i vägföreningen. ORDFÖRANDE! Vet inte om jag fattat det än. Det har nu gått ett år sen jag blev vald. I sanning så är det ju inte så mycket. Ikväll var det alltså årsmöte för vägföreningen och samhällsföreningen. Efter dessa årsmöten hade Jacob S Jonsson och Ingemar i Berg lite info om vad som händer i kulturarv Marieholm just nu. Faktiskt intressant. Den senaste beräkningskalkylen (har inget med kylskåp att göra) visar att det kan komma runt 70 000 turister om året till Marieholm. Men det är tydligen helt unikt att kunna följa 250 års svensk industrihistoria på endast 2 km som det går här i Marieholm. Det har man ju inte riktigt begripit innan. Jag har tyckt det var längesen farfar körde igång vår fabrik. Kan någon gissa när det var? Jag återkommer med rätt svar.

Nedan följer några miljöbilder från vackra Marieholm. Det är rännan till en turbin som ägs av Jim Blom. Han som driver Hjärnbruket.







Här följer också verksamhetsberättelsen för vägföreningen.



Verksamhetsberättelse 2006

 
Styrelsen
Ordförande:                 Joachim Ling
Vice Ordförande:        Lennart Lidqvist
Kassör:                        Sverker Larsson
Sekreterare:                Richard Modin
Ledamot:                     Sture Björn
Ersättare:                     Ingemar Karlsson och Lars Bard

Styrelsen har genomfört en vägsyn under året.
 
Styrelsen har sammanlagt haft tre sammanträden under året.
 
Längst upp på Kallkällevägens vändplan har stora stenar som kommit upp genom asfalten avlägsnats. Och ny asfalt har lagts.
 
Kommunen har lagt en ny dagvattenledning, med två brunnar, på Bäckafallsvägen.
 
Wahls Svets och Reparation är vägföreningens entreprenör för snöröjning och sandning inom föreningens ansvarsområde. Entreprenören har utfört uppdraget förtjänstfullt.
 
Marieholm 2007-03-06

Första fönstret på plats

Först är det några bilder för prylnörden.


Lite hål som kommer ut i tak och vägg. Det ena är nog röret som gick till elementet. Tog en stund innan jag kom på vad det var för något. Det andra är där en högtalare ska sitta i sovrummet. Har jag sagt att högtalarkablar kommer dras i hela huset osynlig? Kommer inte ihåg. Kanske bäst att jag säger det. Alla högtalarkablar kommer dras osynligt i huset.


Huset har renoverats tidigare. Är det någon gammal som läser bloggen så kanske du vet vem rörmockarn i fråga är?


Brukar du, precis som jag, ibland fundera på vem det är som egentligen kontrollerar fönstren innan de lämnar fabrik? Och visst har du funderat på hur man på bästa sätt monterar en vindstrappa?

Som jag alltså sa i rubriken är nu det första fönstret på plats. Den uppmärksamme ser att det har flyttats ut i höjd med ytterväggen. Vilket gör att man får ett större djup inne i fönstret så att fönsterbrädan inte behöver sticka ut så mycket. Bra isolerat är det också. Inget drag här inte.

...om frågetävlingen.

Nu är det bara någon dag till att svara på frågan. En så länge har jag bara fått en gissning. Den var inte rätt jacob, sorry!


Någon hävdar att hon vet. Kan det vara en ledtråd för er andra? Varför inte börja ladda ner från dagen tills ni träffar rätt? Om inte annat så stöder du ju kristen musik i Sverige. Det kan det väl vara värt?


EvangelistVeckan

Imorrn sticker vi till evangelistveckan i Jönköping Pingst. Det är en av de bästa och roligaste konferenserna jag vet. Kolla in programmet på http://www.e-veckan.se/.

På onsdag åker tonår dit på kvällsmötet. Hoppa många har tillfälle att följa med. Först och främst tror jag ju att det blir ett starkt möte med en härlig Gudsnärvaro. Men sen är jag övertygad om att det är nyttigt att se så många kristna samlade på en plats samtidigt. Risken är att man ibland tror man är den ende som tror. Men så är det ju verkligen inte. Hörde i helgen förresten att om man räknar högt. Så är vi 2,2 miljarder kristna på jorden. Det är ju typ en tredjedel. Kom inte å kalla oss för nån sekt.

Endast räta vinklar räknas...

Alltså, jag riktigt längtar efter att huset ska bli färdigt. Inte så konstigt kanske. Men när man går inte där nere så går man bara runt och tänker på hur bra allt kommer bli. Man kan ju tycka att det är lite synd att det inte längre kommer vara som när Edit bodde där. Men å andra sidan så såg det ju inte heller då ut som från början. Kakelugnarna, eller liknande, som man kan se spår av är ju t ex inte kvar. Från början måste det ju funnits en järnspis. Så just den detaljen blir ju mer tillbaks till det gamla. Tänk om det funnits någon bild på hur det såg ut invändigt innan renoveringen på femtitalet. Det skulle ju vara roligt att se.

Vad som händer just nu i arbetet är att väggarna och taken håller på att rätas upp. Som ni kan se på nån bild som följer så finns det nog ett visst behov av det. Och kolla in "Hiltiprylen" som visar ett streck som ligger i våg. Hur smidigt som helst.


Hallen kommer ju bli nästa dubbelt så stor. Och ingång rätt in i köket är ju supersmart. Visst är det en fin vindstrappa? Vem som kom med idén att ta bort vindstrappan för att få större hall och ingång till köket? Ja, det är ju bara erkänna att det var Christer. Har ni spanat in deras hemsida förresten?


Med en värmefläkt så håller man numera värmen lätt sedan isoleringen i golvet kom på plats. Och för att veta om vägarna är farbara när de ska hem på eftermiddagarna är det av yttersta vikt att ha en bra radio.


De hade med sig fönsterna idag också förresten.

Tack Gud för ännu ett fantastiskt Jesus Generation

JG i Smålandsstenar var verkligen kanon. Församlingen i Smålandsstenar hade verkligen gjort ett toppen jobb. Kanske återkommer och beskriver mer utförligt imorrn. Lite trött nu 03.22. Men jag måsta bara säga att det är så underbart att få vara med om de här stunderna när Gud bara kommer med sin ande. När man liksom ser hur Gud verkligen berör ungdomar. Även de som inte bekänt sin tro än. Men ändå kan alla som är där känna atmosfären. Verkligen stort.



Hanna äntligen hemma

Min kära kusin Hanna har nu kommit hem från Syd Afrika. Hon har varit där med sin klass från Kaggeholm. Det är en del i deras utbildning. Så de har haft lektioner och så där nere i fem veckor. Men idag kom hon hem, och det var ett kärt återseende. Mycket kramar, tårar och bilder. Våra familjer umgås väldigt mycket. Så systrarna Karlsson är ju som mina systrar. Jag är bortskämd med en stor familj. : )





Ännu en vecka till ända och byggarna tar helg

Idag var även Niklas Åkerlund med och byggde. Nu är alla golv färdiga. Det är väl bara några slingor till som ska ner. Sen ska det ju på ett trägolv uppe på slingorna. Men det är ju en annan historia. Väggarna har de även börjat rikta. Vad gör det om det lutar lite? Förresten, ni som varit hemma hos mig vet att ytterdörren alltid vill utåt, så att säga. Det har nu fått sin förklaring. För om jag minns rätt sa Christer att det skilde 4 cm uppe och nere. Den lutade "lite" utåt med andra ord. :)



Jag

jag

Det här är vad som hände när jag hade lite bråttom till flahultsplaneringen i torsdags. Först när jag började forma frillan märkte jag att jag kanske överdrev mängden gelé något. Men det blev ju kul det med.

Linda! Den stilmall jag använder är nog "author" eller "bloom". Jag vet inte riktigt vilken. Det måste ju stå någonstans. Men jag hittar det inte.

Dagens fråga

Jag laddade ner en skiva från www.dagen.se här om dagen. En låt på skivan som var runt 4.00 slutade helt abrubt runt 3.30. Jag tänkte att det måste vara något fel på filen. Så jag mailade Dagen. Först fick jag tillgång till att ladda ner den en gång till. Men det hjälpte inte. Dagen efter fick jag följande svar från webansvarig.

"Hej Joachim!

Jag har kontaktat leverantören och fått beskedet att filen är helt korrekt. De ville överraska lite, vilket de verkar ha lyckats med, och avsluta låten lite abrupt. Tydligen är det en hel del som har trott att det varit fel.

Med vänlig hälsning

Marlene W Antonson"


Lite kul. Men frågan lyder: Vilket är bandet och vad heter skivan?

Rätt svar belönas med gratis tillgång till min blogg.


Tonår myskväll

Det var som sagt riktigt mysigt!

Bilder från huset denna vecka

Vet inte vad det varit för fel innan, men nu gick det lägga upp bilder igen. Så här nedan kommer glimtar från veckan.
Måndag:


Tisdag:


Onsdag:


Torsdag:


Skulle ni ha några som helst frågor om bilderna är det ju bara att fråga. Jag tycker ju bara det är kul. Tex kan det ju vara ett visst intresse av att veta vilket håll mecka ligger på egentligen.

Ännu en lång dag och fullt av mail

Onsdagar är så sköna när väl kvällen kommer. Hela dagen präglas ju för mig av Onsdax och Tonår. (vi har sida nu www.tonar.nu) Det är alltså våra barn och ungdomsgrupper i kyrkan. Redan under dagen går ju tankarna till kvällen. Sen under eftermiddagen brukar förberedelseran dra igång. Kvällen brukar sen rulla på i ett behagligt tempo. Det är så roligt både med barnen och tonåringarna. Det är oftast så skön atmosfär. Det beror naturligtvis på att det är världens bästa barn och ungdomar. Men jag tror också det beror på att Jesus är närvarande. För det har jag märkt att när Jesus är närvarande med sin ande så blir atmosfären skön. Ibland kan man inte förklara det. Det bara är så.

På onsdax var vi och  badade i Gnosjö. Kul att plaska lite i vattnet. Men det bästa med badhus är ju att de har en stor och rejäl bastu. Det var skönt att barnen ville hinna handla i kiosken innan vi åkte hem. För då behövde man inte agera badvakt i slutet utan kunde ägna sig åt den ädla konsten "bastubad". Att slänga på rejält med vatten så det inte går att andas och känna hur det svider i skinnet. Det är njutning. AHHH, tänk om Christer kunde bygga om ena rummet hos mig till en stor bastu.

Så klart kom vi hem lite senare så tonår hade gått in för landning när jag kom. De hade myskväll. Fullt med värmeljus, chips, glass, kex, grädde osv. Så gött att bara hänga tillsammans. Jag hade tänkt lägga ut nån bild på det. Men jag får det inte att funka med att ladda upp bilderna. Jag är lite frustrerad över det.

Fatta ikväll när jag bara skulle kolla mailen lite snabbt innan det här inlägget så upptäckte jag till min förvåning att det var typ tio nya mail. Och nästa alla var rätt viktiga. Det är för mig ovanligt att få så många på en gång. Ändå har jag kolla mailen tidigare under dagen. Det var om JG, Flahult; Pingst Ung styrelse, annan info fårn PU mm. Är jag på för många fronter på en gång...? Njae, det var nog en unik kväll. Får börja nysta i det där imorrn när jag är lite mer vaken.

Sov gott

Ps. Kul med lite kommentarer. Simon jag kommer svara dig angående Israel när jag hinner.  :)