Gud är Gud!

Allt mellan varven pratar man med människor som har sin bild av vem Gud är. Och det kan vara allt från någon kraft och tro som är svår att sätta ord på till en väldigt konkret gudsbild av en god kraft som alltid tycker jag ska göra som jag vill.

Jag tycker det är mycket intressant att lyssna på människors bilder av Gud. Men ska jag vara helt ärlig så kommer det ofta till en punkt där jag upplever att egentligen handlar det inte om ett ärligt sökande efter vem Gud är, utan snarare att man vill hitta enkla lösningar på det "jaget" vill. Vad menar jag? Jo, att vi människor ständigt brottas med vår egen vilja. "Jag kan själv" säger vi redan som barn. Och sen följer det hela livet. Att göra någon Gud till vår KUNG som jag väljer att böja mig under, det är vi inte så intresserade av. Man vill helst vara sin egen kung. "Om nu Gud älskar mig så accepterar han mig som jag är." 

Jag tror att Gud själv har, genom människor som levt på jorden, givit oss bibeln för att vi genom att läsa den kan lära känna Gud. Och för mig är det det ända logiska. För om jag var Gud så skulle jag nog ha givit de jag älskar ett "kärleksbrev" som förklarade vem jag var, och hur jag känner för varje människa.

Och enligt bibeln så är Gud en helig gud. En gud som inte kan ha med synd att göra. Med andra ord, när synden kom in i människan kunde Gud inte umgås med människan längre. Trots att han inte längtade efter något annat. Därför sjösätter Gud en plan som leder fram till att han själv blir människa. Lever ett heligt och perfekt liv. Något som ingen annan människa lyckats med. Sedan tar han all synd på sig. Låter sig spikas upp på ett kors. Där, mellan himmel och jord, försonar han människan med sig själv. När han dör på korset dör synden med honom. Men sen vinner han, livet självt, seger över döden och uppstår. Och sen erbjuder han varje människa att ta emot förlåtelse för synden genom att ta emot Jesus och det han gjorde på korset.

Älskar Gud mig som jag är? Ja..., men om du inte tagit emot Jesus så finns synden kvar i dig och han kan inte umgås med dig som han vill. Bara därför att Gud är en helig gud.

Det är den guden jag tror på. Med andra ord är det upp till mig att söka Gud och lära känna honom. Inte tro att jag kan göra Gud till någon eller något han inte är. Det blir bara en avgud. Och ska jag vara allvarlig skulle jag aldrig våga anförtro mitt liv till en gud som alltid var som jag ville. För det skulle nog ändra sig ganska ofta.

Min uppmaning är: Gör Jesus till konung!


Gustafsberg

Om någon är intresserad så bor jag numer på Gustafsberg. Nä, det är inte toaletten. Det är huset som nu är i princip färdigt. Det heter väl Gustafsberg för att farfars far hette Gustaf.

Lite bilder på det hela kommer nog väl nångång...

Inflyttningsklart!

Nu är allt som snickarn ska göra på plats, förutom garderoben i sovrummet. Men den kommer nog. Så egentligen kan jag flytta in nu. Ska bara få någon som kan hjälpa mig att bära ut sängen till bilen och sen in i huset. Måste fylla på kylen med. Sen är det ju en hel del prylar som ska på plats. Mitt senaste inredningsbeslut är att det ska finnas mycket prylar. För risken med för "stilrent" är att det blir för snyggt, och då syns det inte att det är jag som bor där.

Här kommer lite bilder från nån vecka sen. Bland annat från första kvällen vi eldade i kaminen och vedspisen. Kaminen funkade väldigt bra. Men vedspisen rök in rätt kraftigt. Fast andra gången jag tände funkade den jättebra. Det var ett par kalla kvällar och då var det riktigt behagligt att kunna elda. Men nu är ju värmne i golvet påkopplat också. Det är helskönt.


Konfabilder på bilddagboken

Idag var det konfirmationshögtid för frikyrkorna i Gnosjö. Fyra tjejer från Mariehom konfirmerade sig. Emma Ling, Denise Ling, Julia Nordlund och My Englund. Det som var roligast var att våra tjejer sjöng minst fyra låtar. De är så duktiga och nu hoppas jag verkligen att de kan sjunga nångång på våran gudstjänst.

http://joachimling.bilddagboken.se

volvo 240 rockar fett

En soffa tar plats...

Har åkt några rundor till IKEA nu. Mycket besparingar ryker till möbler. Men det blir ju snyggt. Hoppas det liksom inte blir "för bra" bara, om ni förstår vad jag menar. Alltså att det blir så snyggt så det inte blir hemtrevligt. Men det blir det nog inte. Sen hoppas jag ju att folket vågar hänga här igen när jag kommit in.

Vi hade mätt på att soffan skulle få plats i bilen. Men när de körde fram grejerna till oss så var ju mellandelen lite större än vi fått förmedlat. Plus att den duktiga försäljaren snappade upp att jag sa att jag ville ha en liten och smidig fotölj. Så en som stått som visningsex fick jag för halva priset. Så det blev rätt fullt i bilen. Jag sätt med ratten i magen och knäna i hakan hela vägen hem. Men det gick ju bra. Några friska ungdomar som råkade stå utanför mitt hjälpte mig att bära in. Mamma hjälpte mig med att klä soffan och skruva ihop.

Förövrigt kan jag berätta att det kommer komma persienner i alla fönster. De är väl i aluminium eller nåt. Så ska jag ha någon typ av gardin, vad tycker ni?

Sen vill jag bara tillägga att soffan är Ferrariröd och inget annat.  :P


Ledardygn på Sunds Herrgård

Tisdag till onsdag var jag och Jacob på ledardygn för barn och ungdomsledare i jkpg län. Riktigt bra. Träffade många från länet i samma situationer som vi. En del känner man sen innan, endel är nya. Det som var lite roligt var att jag bodde ihop med Daniel Stenmark som är ungdomspastor i Jkpg pingst sen september, eller nåt. Det är så nyttigt att få träffa de där "estradörerna" på tu man hand lite ibland. Även om man egentligen vet det är det ju först då man fattar att också de är vanligt folk som ibland missar och kissar bredvid.

Undervisningen på tisdagen var även mycket samtal i smågrupper. Det handlade om de som varit med i församlingar, döpt sig, gjort andliga upplevelser, blivit andedöpta, men som sen av någon anledning väljer att inte var med längre. Andreas Andersson, ordförande i PUjkpg och gift med Marina, delade sin sorg med oss. "Det är en verklig sorg", sa han. Och det är det ju verkligen. Vi hade ett samtal där vi försökte komma till insikt om vi som församlingar och ungdomsarbeten kan göra mer, eller på nåt annat sätt, för att ungdomar som är med i församlingarnas verksamheter ska kunna hitta en egen tro som bär. Och att man också kan ha en miljö i församlingen där det är möjligt att växa i sin egen takt. Och en miljö där man vill vara med.

Vet inte om ni förstår vad jag skriver, men det är verkligen en smärta också i mitt liv. Det är en sak att träffa människor som aldrig har trott, men det är en helt annan smärta när man träffar människor som bekänt en tro på Jesus, men som sen väljer att lämna församlingen och ofta även tron. För när Jesus betyder allt för mig är det så svårt att se hur han blir mindre och mindre betydelsefull för endel.

Hyltanfestivalen

Härmed kan jag rekomendera Hyltanfestivalen.

Svar till Lina +lite IKEA

Jo, det ska vara kakel vid spisen också. Det är ju mest praktiskt att torka. Kaklet är vitt 10x10cm och har en fasad kant. Tror det kommer bli bra. Men innan de sätter kakel ska ju stenplattan, som spishällen ska sitta i, komma på plats. Snickarn trodde den kunde komma i nästa vecka.

Sen kommer det sitta spottar under kåpan till höger och till vänster om fläkten. I fläkten sitter ju två spottar.
Sen var vi på IKEA idag och köpte spottar till att ha under skåpen vid bänken. Och även till vitrinskåpet. Får se om elektriken, Agne Toftgård, går med på det.

Förövrigt tittade vi på massa grejer till huset. Fattar inte hur jag ska kunna bestämma alla möbler och var saker ska stå och se ut osv. Men det blir nog bra tillslut. Man måste ju titta, bli förvirrad och sen låta det sjunka in. Sen kan man nog komma fram till hur man vill ha det. Det som känns lite klurigt att hitta är ett enkelt köksbord i björk som håller måtten 140 x 80-90 cm med en förlängningsskiva till bordsändan. Men det kommar jag nog hitta en vacker dag.

Jag tror jag ska ha någon form av klädhängning inne i hallen till höger, när man kommer in, bakom dörren in till "finrummet". På IKEA idag såg jag
Stark hallmöbel. Vad tycker ni om den? Är lite osäker på om den får plats pga av vindstrappan. Så kanske behöver jag inte fundera på det. Men ändå.

image632

Första fikat i huset

I går var jag och mamma i huset och städade lite. Det är rätt dammigt. När man torkat en yta så måste man torka den en gång till sen. Det är liksom ingen ände på dammet. Så igår blev det första fikat. Inget att sitta på. Men det smakade väldigt bra.

Fler bilder på hur det ser ut inne finns på
Bilddagboken. lösen; volvo 240 rockar fett

3 maj

Styckarn...

Allvarligt, kolla in styckarns hemsida. Det var det roligaste jag sett på länge. Eller "slaktarn" som David Skoog brukar säga.